Strahinja Rašović protiv Zvezde (©MN Press)
Strahinja Rašović protiv Zvezde (©MN Press)

Rođeni strelac: Strahinja Rašović rekorder Radničkog iz Kragujevca

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.05.21. | 13:36

Probijaju se granice ovih dana u Srbiji

Strelac se ne postaje, on se rađa. Kod je zapisan u genima i nose ga samo odabrani. Gde god da je igrao, mnogo toga vrtelo se oko Strahinje Rašovića i gotovo uvek bio je jedna od ključnih karika za osvajanje trofeja. Pouzdan strelac i lider u bazenu - bez takvih se u pohod na tron ne može. Prepoznali su letos u Radničkom iz Kragujevca da bi Strahinja Rašović mogao biti taj šampionski sastojak, igrač koji će mladom timu Uroša Stevanovića doneti ekstra kvalitet i ostale igrače učiniti boljima. I definitivno nisu pogrešili.

Angažovanje Strahinje Rašovića ispostavilo se kao pun pogodak. Za samo nekoliko meseci je bivši igrač Crvene zvezde, Barselonete i Egera postao najbolji strelac u istoriji Radničkog iz Kragujevca. Malo je nedostajalo da u istom trenutku bude rekorder po broju postignutih golova u dva kluba - Crvenoj zvezdi i Radničkom. Samo što ga je Veljko Tankosić smenio sa čela liste strelaca crveno belih (Rašović je nekoliko godina bio rekorder Zvezde sa 299 golova u crveno-beloj kapici) stigavši do brojke od 304 gola za Beograđane, Strahinja Rašović je ugravirao svoje ime u Kragujevcu. Prvi je igrač koji je probio granicu od 100 golova, trenutno je na koti od 104, a u finalnoj seriji Superlige Srbije Rašović će biti u prilici da uveća golgeterski saldo.

Izabrane vesti

Brojna priznanja i osvojeni trofeji su iza Strahinje Rašovića. Svakako je najvredniji na klupskom planu osvojena Liga šampiona sa Crvenom zvezdom, a sa crveno-belima je stigao i do dve duple krune i Superkupa Evrope. Žetva trofeja nastavljena je u Španiji u kapici Barselonete, sa kojom je dva puta bio najbolji u prvenstvu Španije i Superkupu, a podignuti su pehari i u Kupu Kralja i Kupu Katalonije. Sa reprezentacijom Srbije osvajao je medalje u Svetskoj ligi, FINA kupu, Mediteranskim i Univerzitetskim igrama, pa Kragujevčani imaju na čemu da temelje optimizam pred finalnu seriju Superlige Srbije sa Novim Beogradom.

U svojim redovima imaju igrača koji voli i ume da igra velike utakmice. Briljirao je u regionalnom takmičenju i poveo Radnički ka tronu Jadranske lige, predstavljao je tas na vagi koji je doneo prevagu Kragujevčanima, a ništa manje nije bitan šraf Stevanovićeve mašinerije u pohodu na naslov prvaka u Srbiji.

Kada se lomilo, Strahinja Rašović je povukao i trasirao Kragujevčanima put do finala. U polufinalnoj majstorici protiv Šapca, Rašović se predstavio u najboljem svetlu. Šabačkim Delfinima spakovao je pet golova i prelomio polufinalne u korist Šumadinaca. Šampion je svrgnut sa trona, Srbija će dobiti novog prvaka, a Radnički ili Novi Beograd će dosanjati svoj san - uspon na tron i nameštanje krune na glavu.

Finalna serija s punim pravom nosi naziv istorijska, jer Radnički i Novi Beograd nikada nisu bili šampioni Srbije. Lopta će se u finalu prvi put podbaciti 26. maja u Kragujevcu, revanš je tri dana kasnije u Beogradu, a potencijalna majstorica igrala bi se 2. juna u Kragujevcu. Svetla pozornice biće uperena u najkvalitetnije i najiskusnije - Strahinju Rašovića i Miloša Ćuka.

Pljuštali su rekordi ovih dana u Srbiji, pada će i golovi u finalu. Sastaju se dva tima koja su u šampionatu Srbije najviše pokazala, dva ambiciozna projekta, koja će naredne sezone predstavljati Srbiju na međunardnoj sceni... Uspon Novog Beograda i Radničkog tek je počeo.



tagovi

Strahinja RašovićVK RadničkiSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara